Heliotrop_logo_2014_04_02-kopia.jpg

Om oss

Här driver vi vår veterinärpraktik parallellt med uppfödning av högklassiga tävlingshästar. Vi har länge satsat på prestationsavel. Från början tog Helena själv upp unghästarna till elitnivå på tävlingsbanorna. Numera är det hela familjen som är involverad i tränings och tävlingsverksamheten samtidigt som samarbete sker med ett par internationella ryttare.

Emelie Hugoson-Feldt

Emelie är äldsta dotter till Helena och Thomas. Emelie har tävlat framgångsrikt i junior/YRklasser såväl nationellt som internationellt där hon började tävla internationellt redan 2012 då hon red children-EM i Österrike.
Hon har bland annat också tävlat på Gothenburg Horseshow där hon vann en av juniorklasserna på familjens uppfödning Trend Line H e Tornesch. Emelie har förutom Bäckagårds uppfödningar även tävlat Tornesch som kommit hem efter en framgångsrik karriär på högsta internationella nivå med Malin Baryard Johnsson. Emelie har idag flyttat hemifrån och driver sin egen verksamhet tillsammans med sin sambo i Skepparslöv utanför Kristianstad. Emelie har bland annat vunnit NM-guld som Youngrider, både i lag och individuellt. Hon har vunnit Torstenssons Ungdoms Grand Prix i Falsterbo och representerat Sverige i internationella Nations Cuper på ungdomsnivå. På sin anläggning bedriver hon avel och utbildar av unghästar varav flera av Bäcka Gårds unghästar tränas och tävlas av Emelie.

Helena Hugoson-Feldt

Helena Hugoson – Feldt är landslagsryttaren som skolade om sig till veterinär mitt i livet. Med hästen och den första egna uppfödning Heliotrop – som också givit namn åt företaget, blev hon uttagen till OS i Barcelona men strax innan tävlingarna blev hästen tyvärr halt. Helena blev tidigt anlitad för att visa hingstar på Bruksprovet. Den första hingsten var VDL:s Everest som hoppade 10-10. Därefter har det följt många hingstar. Avel var något som Helena intresserade sig för tidigt och redan på 80-talet gjorde hon Embryo Transfer på just Heliotrop. Helenas hästintresse smittade tidigt av sig på resten av familjen och Helenas mamma Margareta blev själv hästuppfödare. Hon födde bland annat upp Aerline H och HINGST H. I 40-års åldern, med barn och gård, bestämde Helena sig för att byta bana och började skola om sig till veterinär. Idag verkar Helena både på den egna kliniken hemma i Rydebäck och som ambulerande veterinär.

Thomas Feldt

Thomas Feldt är uppvuxen med hästar och har haft ett gediget hästintresse genom hela livet. Han gick stallchefsutbildningen på Flyinge, tjänstgjorde vid K2 och utbildade sig så småningom till hovslagare. Han har arbetat på Helsingborgs Djursjukhus. Thomas är också seminutbildad.

Anna Hugoson-Feldt

Anna är Helena och Thomas yngsta dotter. Hon arbetar på gården som stallchef och hjälper Helena i veterinärverksamheten och på seminstationen. Anna har tävlat framgångsrikt på flera av gårdens hästar och tog bland annat silver på SM för juniorer på Tangoline H, som hon utbildat själv upp till svår hoppning. Anna har nu sålt av en del av sina tävlingshästar och planerar att börja studera vidare inom kort. Anna är nu också seminutbildad.

Kontakt

Heliotrop AB, Org.nr: 556860-8904, Ryavägen 545, 255 92 Helsingborg, Tel: 0733220473, E-post: helena@heliotrop.se