Heliotrop_logo_2014_04_02-kopia.jpg

Veterinärklinik

Under de senaste åren har Bäcka Gård utrustats med en egen veterinärpraktik. Här finns inrett undersökningsrum, löpargång, ridbana, ridhus och digital röntgen. Hit välkomnas du som behöver hjälp med till exempel behandlingar och hältutredningar, lättare kolik, sårskador och röntgen. På hösten och vintern, när seminstationen är stängd har Helena också tid för ambulerande verksamhet och utför alltifrån vaccinationer till röntgentagning i din hästs hemmamiljö.
Helena Hugoson-Feldt har stor erfarenhet av såväl tävlingshästar, hingstar som avelsston. Hon har ridit och utbildat hästar upp till internationell mästerskapsnivå och avel har funnits på gården sedan närmare 40 år tillbaka. ”Mitt i livet” utbildade Helena sig till veterinär. Hon gick först två år i Budapest och sedan ytterligare tre och ett halvt år i Köpenhamn.
Som veterinär är Helena engagerad och mycket mån om att du ska förstå både diagnosen och behandlingen av din häst. Du kan förvänta dig svar välgrundade i vetenskapen men också exempel från Helenas långa erfarenhet inom branschen.